Verona Cup 2018

Fodboldfest ved Gardasøen

I efterårsferien deltog 27 drenge og deres 4 trænere fra U13-holdet (årgang 2006) i Holmegaard Glasværks Boldklub (HGB) i den internationale fodboldturnering Verona Cup 2018.

Verona Cup er en ungdomsturnering for fodboldglade piger og drenge i alderen 10-19 år, som elsker at spille fodbold, være sammen med deres holdkammerater og have det sjovt. Verona Cup finder sted ved Gardasøen i Italien, og ved årets turnering deltog der 2.200 fodboldglade unge… mennesker, trænere og ledere fra klubber rundt om i Europa.

Turen til Verona Cup 2018 foregik med en moderne langtursbus. Drengene var indlogeret i mobilehomes på en kæmpe campingplads ved Gardasøen sammen med de øvrige deltagere ved turneringen. Deltagelsen i Verona Cup har givet alle drengene en ordentlig en på opleveren med kammeratskab, hygge og fodbold i centrum. Udover fodboldkampe mod danske og udenlandske hold bød turen også på et væld af andre aktiviteter som f.eks. en tur i forlystelsesparken Gardaland, deltagelse i en kæmpe åbningsceremoni med festfyrværkeri, disco party, pizzaspisning, badetur i Gardasøen samt i pool med vandrutsjebaner på campingpladsen.For nogle af drengene var det deres første tur i udlandet. For andre var det første gang de rigtig var ude og rejse uden mor og far. På trods af mange forældrebekymringer om kræsenhed, sovevaner og meget andet klarede alle drengene turen uden problemer og med et stort smil på læberne.

Flere af drengenes forældre havde valgt at deltage sammen med holdet på turen. Nogle forældre kørte med i bussen og andre havde selv sørget for transport til Gardasøen og ophold under turneringen.

Forud for turen har drengene fra U13-holdet arbejdet benhårdt på at indsamle penge til turen så prisen for turen kunne blive så lav som muligt. Drengene har bl.a. solgt ”Til og Fra” julekort for de Danske Hospitalsklovne op til julen 2017, omdelt reklamer, samlet skrald for Hold Danmark Rent og afholdt auktion for familie og venner. Udover drengene har flere forældre også ydet en stor arbejdsindsats med planlægning og afvikling af indtægtsskabende aktiviteter samt ansøgning af midler fra fonde og sponsorater fra virksomheder.

Trænere og forældre har alle været enige om, at det har været sundt for drengene at opleve, at man skal yde for at kunne nyde samt at man kommer langt ved en fælles arbejdsindsats.

Selvom der kun er gået et par uger siden HGB’s U13-drenge vendte hjem fra Verona Cup 2018 rige på oplevelser, er holdets trænere allerede begyndt at gøre sig tanker om den næste udlandstur for holdet. Der lyder en helt klar opfordring fra holdets trænere til alle andre hold i Holmegaard Glasværks Boldklub og i andre fodboldklubber: ”Prøv det, Prøv det – alle der deltager i en turnering i udlandet vil få en fantastisk oplevelse for livet med fokus på kammeratskab og fodbold. Det er den fedeste oplevelse I kan give til jeres fodboldhold”.